Vad gör vi?

Vårt budskap är kunskap...

Att lära sin kropps funktioner och förstå och inse sina egna begränsningar kommer ge er kunskap om vad er kropp kommer behöva för att klara det aktiva liv ni vill leva.


Att med den kunskap kunna får ett träningsprogram som är specifikt utformat för er kommer även ge er styrka och smidighet för att klara de krav som ställs på er i vardagslivet. 

Att så tidigt som möjligt börja träna och stärka kroppen kommer även stärka er benstomme som kommer minska risker för benkörhet i äldra dagar.


Ge er själv den tid ni kan behöva. Vi ser till att hjälpa er med all den information ni behöver veta för att stärka er.

Länge leve din kropp och själ...

Smidighet och Styrka


Att hitta kombinationen mellan din smidighet och styrka kommer ge dig de förutsättningar för att klara av din idrott på bästa sätt. Det kommer även göra att du minimerar risk för skador. Detta innebär att du då även kommer kunna hålla på med din idrott längre och är du t.ex. golfare kommer du kunna spela golf långt in i pensionsåldern.

Biomekanik


Vi går igenom din biomekanik som kan förklaras som samspelet mellan anatomin och olika fysiska lagars påverkan på dina rörelser. När man talar om biomekanik finns det i huvudsak fyra krafter som spelar in i hur den mänskliga kroppen fungerar och agerar vilket behandlar rörelser och hastighet.

Tyngdkraften - Friktionskraften - Normalkraften - Muskelkraften

Övningsbank


Vi har en övningsbank utöver det vanliga. Efter genomförd screening av din rörelseförmåga ser vi dina begränsningar. Du får skräddarsydda träningsprogram efter just dina egna utmaningar. Dessa övningar kan ni utföra med oss i gymmet eller själv via vår träningsapp.